sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Päivä, jona raksa starttasi

Tänään satoi kaatamalla lähes koko päivän. Voi ihanuus tätä Suomen kesää! Sää on lasten kanssa lähinnä pukeutumiskysymys. Teki hyvää päästä ulos haukkaamaan happea ja purkamaan energiaa vaikka vähän satelikin. Suuntasimme iltapäivästä rautakaupan kautta tontille laittamaan työmaa-aitaa pystyyn huomista varten.  

Maaurakoitsijamme nimittäin ilmoitti tänään, että hommat tontilla alkavat huomenna. Kaivinkone tulisi kuitenkin tontille jo tänään valmiiksi. Tämä oli alustava aikataulu, josta olimme sopineet, eli maanrakennustyöt alkavat joko maanantaina 30.6 tai tiistaina 1.7. riippuen maaurakoitsijan aikataulusta.

Saavuimme tontille jossa kaivinkonetta ei kuitenkaan vielä ollut. Esikoista harmitti, koska olisi halunnut nähdä kaivinkoneen josta ehdimme jo mainita. Harmituksesta ei onneksi ehtinyt kulua kauaa, kun maaurakoitsijamme saapui rekka-autolla paikalle. Kuinkas sattuikaan! Saimme tilaisuuden käydä läpi kaadettavat puut sekä perustussuunnitelmat. 


Kaivinkone ajetaan lavalta alas

Hetken päästä saapui paikalle se kauan odotettu kaivinkone kuorma-auton saattelemana. Voi sitä lasten silminnähtävää riemua! Olipa muutama naapurin lapsistakin katsomassa kaivinkoneen alasajoa ja tontille menoa. Jännittävää!Kaivinkone tontilla 

Täytyy myöntää, että jos lapsia jännitti, niin kyllä jännitti minuakin. Omalta osalta jännitys johtui siitä, että tätä hetkeä on odotettu ja valmisteltu todella kauan. Siitä on lähes vuosi kun kävimme ensi kertaa tätä tonttia katsomassa ja nyt pääsemme vihdoinkin konkreettisesti aloittamaan paperille suunnitellut suunnitelmat. 


Lapset katsovat jännittyneinä kaivinkoneen työskentelyä

Kaivinkone ajettiin tontille ja urakoitsija tarkisti perustussuunnitelmat ja antoi kuskille ohjeet. Sitten lähdettiinkin samantien hommiin! Siis hommat alkoivatkin tänään! Ihan mahtavaa! Kaksi kasetillista maa-ainesta vietiin pois ja tontilla on nyt aika iso kuoppa. 

Kuoppaa alettiin kaivamaan kohdasta, josta näkee tuleeko kallio meillä vastaan. Meillä on nimittäin arvan paikka siinä, tuleeko peruskallio vastaan kellarin perustuksia kaivettaessa. Sitten onkin tosiaan tarve räjäyttää. Arpa on pienelle räjäytykselle, toivotaan että pohjatutkimuksessa vastaan tullut kallio olisikin vain isoja kiviä. Niitä nimittäin kuopasta tuli aika lailla.

Huomenna nähdään kuinka käy.
2 kommenttia:

  1. Olinkin jo kerran yrittänyt kommentoida, mutta en tiedä tuliko läpi? Mutta siis raksa-asioista paljon tärkeämpiin asioihin, minkäs ikäisiä teidän lapset ovat? Meillä on tyttö 10/10 ja poika 3/13!

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitos kommentista. En tiedä mikä järjestelmässä on ollut kun ei aiempi kommentti tullut läpi, Meillä taitaa olla aikalailla samanikäiset lapset. Hulinaa siis riittää teilläkin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,