tiistai 10. kesäkuuta 2014

Sisustajan taivas nimeltä Orient Occident

Kävin eilen lasten kanssa Orient Occidentin sisustusnäyttelyssä. Kävimme katsomassa lähemmin OO:n quick-step laminaattilattioita ja eri sävyvaihtoehtoja. Olihan siellä paljon muutakin katseltavaa: mattoja, verhoja, tapetteja, vaikka mitä.. On ihan pakko tulla vielä uudelleen.

Orient Occidentin näyttelytila - Espoo
Lattiamateriaali on meillä ollut harvinaisen selvä jo alusta lähtien.
Laminaattia ei parkettia. Nyt joku varmaan miettii, että miksi ihmeessä? Onhan parketti aina parkettia ja oikeaa puuta. Näin on. Syy miksi emme halua parkettia on se, että nykyinen on 6 vuoden aikana saanut niin paljon kolhuja, että haluamme lattian joka kestää iskuja hieman paremmin. Toki laminaatitkin saa lohkeamaan, mutta ovathan ne parkettiin verrattuna pinnan kestävyyden suhteen lujempaa tekoa. Laminaatit kestävät kosteutta myös hieman paremmin ja tarkoitus on, että talomme lattiat tulevat kauttaaltaan keittiötä myöden laminaattia. Poislukien tietenkin wc-ja kodinhoitohuonetilat. Niin, ja onhan se kustannuksiltaan myös hieman edullisempi ratkaisu.

Ihastuimme OO:n quick step laminaattilattiaan Espoon Puustellin tiloissa ja siitä se lähti. OO:n Quick Step on arvostetuimpia laminaattilattioita ja testien ykkösiä. Mikä parhainta niissä on myös hyvä kosteudensuoja ja aidolta tuntuva ja näyttävä struktuuripinta.

Kotiimme on tulossa aidon puun näköinen ja tuntuinen lankkulattia, joka on kuitenkin laminaattia! Eikö kuulostakin hyvälle? OO:n Largo laminaattimallisto on näyttävä lankkulaminaatti, jossa lankkujen pituus on 205cm ja leveys 20,5cm. Viisteet näkyvät ja pintastruktuurit jäljittelevät hienosti oikeaa puuta. Tällaista on siis tulossa meille.


Ylempi laminaatti on Puustellin tiloissa oleva ja se mihin ihastuimme. Se on sävyltään hieman harmaanvaalea, mutta kuultaa kauniisti puun lämpöä kun valo osuus siihen. Tämä lattia siis vaihtaa väriä valaistuksesta riippuen. Pintastruktuuri on kuin oikeaa puuta, ja mikä tärkeintä: laminaatti ei ole liukas!

Jäin kuitenkin pohtimaan tuota laminaatin sävyä. Onkohan ihastuksemme sittenkin liian harmaa? Kun ottaa huomioon, että keittiömme on mustaa ja koivua, ja ikkunanpuitteet sisäpuolelta tammen sävyiset, niin sopiiko tämä lattia meille? Olisiko sittenkin vaalea lankku parempi vaihtoehto?

Ei auta muu kuin varata oma sisustusaika OO:lle ja mennä isännän kanssa katsomaan kumpi on parempi. Ehkäpä saamme vielä kolmannen laminaattivaihtoehdon, joka osoittautuu väriltään parhaimmaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,